Anunt online
Image default
Health

Botox is ook voor jou handig

Heel veel mensen zijn bekend met het begrip botox. Ze kennen het stereotypen van de overdreven volle lippen en de opgeblazen hamster wangetjes. Maar hoe wordt het nou echt gebruik? Wat is het? Hoe werkt het? Het is zonde dat je er zo zwart-wit over denkt want misschien kan het ook wel problemen van jou oplossen. Men denkt dus dat je botox in de lippen kan spuiten voor vollere lippen en hebben het dan over botox lippen, maar deze bestaan eigenlijk helemaal niet. Als je nu precies wilt weten hoe het allemaal in z’n werk gaat, lees dan de rest van dit artikel.

Veel mensen weten niet dat botox een merk is. De officiële benaming is botuline toxine en het is geen raar spul, maar gewoon een bacterie die vindbaar is in het menselijk lichaam. Het is dusdanig aangepast dat het zich nooit verder dan 3 centimeter verspreid onder de huid. Het is dus makkelijk om het heel doelgericht toe te passen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om botox kraaienpootjes weg te halen.

Maar naast het verwijderen en verminderen van rimpels heeft botox nog veel meer toepassingen die je waarschijnlijk niet wist. We kennen natuurlijk allemaal wel de mensen die het daarvoor gebruiken, maar dit is slecht één van velen. Botox spuiten is namelijk ook goed te gebruiken voor botox hoofdpijn en voornamelijk tegen migraine in alle varianten.

De bacterie botuline toxine is namelijk werkzaam omdat het de spieren ontspant. Hierdoor verdwijnen ook de rimpels. Hoofdpijn ontstaat vaak omdat de spieren te strak aanspannen en overbelast zijn. Doormiddel van botox is het dus mogelijk om de spieren te ontspannen en de hoofdpijn tegen te gaan. Op het moment dat je dit weet klinkt het gebruik van botox in eens een stuk interessanter. Oordeel niet te snel over botox voordat je alle kanten van het verhaal kent. Het is hiernaast nog voor veel meer dingen te gebruiken. Hier gaan we het in een ander artikel over hebben.

https://faceland.nl/

Related Posts

Melasma in het gezicht: Pigmentstoornissen

Telefonie en videoconsult voor de zorg

Oude archeo-astronomie van de Mesoamericans