Anunt online
Image default
Business

3D scan maken van uw gebouw of infra project

Maak een 3D scan van uw eigen gebouw

Een gebouw digitaliseren is nu stukken makkelijker dan voorheen. Hoe dat kan? Laserscanning is het antwoord! Met laserscanning kunnen wij uw gebouwen én het bouwproces digitaliseren en perfect monitoren of juist een 0-meting maken van de huidige situatie. Met onze geavanceerde 3D scanner kunnen wij buiten- en binnenruimtes in volledig 360 graden digitaal vastleggen. En het mooiste is dat we deze data relatief al snel in de cloud kunnen plaatsen zodat u, en eventueel andere gebruikers, er altijd bij kunnen.

3D scanning wordt steeds waardevoller

Bij 3DLS zien we steeds vaker dat bedrijven laserscanning zien als een meerwaarde voor de toekomst. Ook het digitaal in kaart brengen van gebouwen is waardevol, omdat het als een controlemiddel fungeert in zeer complexe bouwprojecten. Want hoe preciezer u te werk kunt gaan, hoe beter de uiteindelijke uitvoering en hoe lager de kans op fouten. Met name in stedelijke herbestemmingen, publieke gebouwen of unieke en luxe woningbouw. 3DLS kan helpen om uw kosten, planning en looptijd binnen de planning te houden. Maak vandaag nog een afspraak voor een laserscanning op locatie.

Hoe werkt 3D laserscanning?

Wellicht zult u denken wat laserscanning eigenlijk is. Goede vraag! Daarom geven we hier graag een toelichting op.

Een laserscanner is een geavanceerde digitale fotocamera die in superhoge snelheden fotos’s maakt door het gebruik van laserstralen, vandaag de term ‘laserscanner’ of ‘laserscanning’. Dankzij nieuwe technieken zijn laserscanners inmiddels compact van formaat zodat ze overal te gebruiken zijn. De scanner werkt volledig automatisch en heeft een kop die 360 graden in de rondte kan draaien. Hierdoor kunnen er geweldige shots vastgelegd worden met enorm veel datapunten. Door al deze punten aan elkaar te koppelen ontstaat een digitaal puntenwolk. Hiermee kunnen naderhand acurate metingen gedaan worden.

Vergis u niet, onze Faro 3D laser scanner maakt haarscherpe beelden van de werkelijkheid wat u nagenoeg dezelfde beelden oplevert die u gewend bent van bijvoorbeeld Google street view. De omgeving de gescand wordt wordt omgezet in pixels, die samen een pointcloud op van miljoenen punten opleveren. In een scanviewer kan iedereen verder zelf metingen verrichten en details bekijken. Het resultaat is super gedetailleerde scans met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid.

Wat zijn de voordelen van 3D laserscanning bij 3DLS?

Deze nieuwe innovatie lasertechniek wordt steeds vaker toegepast in diverse branches en niet meer alleen in de bouwwereld. Zo hebben we ook reeds werk geleverd voor musea en infra projecten. Slimme opdrachtgevers en projectaannemers investeren vooral bij complexe projecten in laserscanning. Andere voordelen zijn:

  • Volledige opname in 3D
  • Perfect geschikt voor complexe vormen en grote gebieden
  • Metingen binnen enkele dagen klaar
  • Nulmeting, controlemeting of as-built documentatie
  • Complete meting voor iedere branche
  • Data veilig opgeslagen in de cloud

Vraag nu een offerte op voor 3D scan gebouw

Wanneer u hoge bouwkwaliteit verwacht en controle wilt houden over de kosten en planning, is 3D laserscanning de beste investering onder de streep. Bel direct +31 53 4800 557 of laat uw gegevens achter op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

https://www.3dls.nl/