Anunt online
Image default
Home and Garden

De deurklinken van je binnendeuren

De deurklinken van je binnendeuren – de deuren binnenin je huis – maken onderdeel uit van je interieur, al zou je dit misschien niet meteen denken. Door voor een stijl te kiezen die matcht bij de rest van je interieur, maak je de inrichting van je huis compleet.

Je kunt deurklinken van binnendeuren dus beschouwen als de ‘finishing touch’ van de binnenkant van je woning. Naast deze decoratieve functie hebben de deurklinken van je binnendeuren ook nog een praktische functie, namelijk het openen het sluiten van de deuren.

Verschillende soorten materialen

De keuze voor een bepaalde deurklink voor je binnendeuren begint in het algemeen bij het materiaal. De meest gebruikte materialen voor deze klinken zijn messing, aluminium, nikkel. RVS, inox, koper en brons.

De keus voor het meest geschikte materiaal voor de deurklinken van je binnendeuren is natuurlijk aan jezelf. Naast de keuze voor het materiaal, rest je nog de keuze voor de kleur, of je een deurknop of -kruk wilt en welk deurbeslag het gaat worden.

Wel of geen extra slot

Niet iedere binnendeur heeft een extra slot nodig, soms is de deur alleen kunnen sluiten voldoende – denk onder andere aan een tussendeur tussen de woonkamer en keuken. In enkele gevallen zou het echter zo het geval kunnen zijn dat je een extra slot op een binnendeur wenst, bijvoorbeeld bij je badkamerdeur of de deur van je slaapkamer.

In dit geval heb je een slot met twee schoten nodig, een dag- en een nachtschoot.

Related Posts

Een speelhuisje, schommel of zandbak: betoverende elementen in je eigen achtertuin

De onopvallende binnendeur voor ieder modern huis

Een nieuwe laminaatvloer – hier moet je op letten