Anunt online
Image default
Home and Garden

Een nieuwe laminaatvloer – hier moet je op letten

Laminaat leggen in jou nieuwe woning, appartement of huis? Lees hier wat je allemaal nodig hebt. Zo heb je voor het leggen van het laminaat zelf meer nodig als enkel de repen laminaat naar jou smaak. Zo zul je in totaal zo’n vier lagen nodig hebben wil je tot een mooi en goed houdbaar resultaat komen.

Ik wil een laminaatvloer; wat heb ik nodig?

Zo leg je allereerst een zogenaamde kunststof laag, dit is de onderste laag, deze bestaat meestal uit het zogenaamde melamine. Oftewel: de soort dunne piepschuim achtige laag waar je mee begint en die je op het ‘naakte’ beton of ondervloer legt.

Daarna komt een laag die uit houtvezels bestaat. Deze zorgt er als het ware voor dat jou nieuwe vloer veel kan dragen en dus erg stabiel is. Geen krakende vloeren en heen en weer gewankel dus eer jou gloednieuwe en prachtige vloer ligt!

Vervolgens komt er nog een dun laagje papier tussen de tweede laag en jou uiteindelijke laminaat. Wil je een goede en mooie vloer voor een lange termijn volg dan ook deze stappen en bezuinig niet op deze belangrijke zaken.

Wat is nu goed laminaat?

Over het algemeen is de regel; hoe dikker hoe beter. Ga je dus naar de winkel of shop je online voor laminaat en zie je een geweldige kleur of raak je direct verliefd op die mooie figuren in die ene laminaatvloer waar je oog op valt maar zijn de ‘platen’ er dun?

Vraag dan ook zeker of er een dikkere versie beschikbaar is of ga op zoek bij een andere locatie of via internet. Je wilt immers niet na één jaar al met een lelijke en uitgeleefde vloer zitten!