Anunt online
Image default
Home and Garden

Een salontafel: het stralende middelpunt van uw woonkamer

Een salontafel mag eigenlijk niet ontbreken in je woonkamer. Het is echt het stralende middelpunt. Het heeft een belangrijke functie als je bijvoorbeeld samen met andere gezinsleden op de bank koffie wil drinken of lekker uitgebreid wil. Borrelen. Met dit soort leuke momenten geeft een salontafel praktisch gezien de nodige ruimte maar geeft het ook meer sfeer aan het moment. Dat je alleen een salontafel neemt om dat je zoveel ruimte overhoudt is echt onzin.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een salontafel?

Bij de aanschaf van een salontafel zijn er een paar specifieke punten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte of de grootte van de salontafel. Maar er zijn ook nog wel een paar andere belangrijke punten. Hier willen we je graag wat meer over vertellen.

De hoogte van de salontafel

Een salontafel zet je meestal voor je bank neer en voor je tv-meubel. Om wel goed en fijn tv te kunnen kijken moet de salontafel niet te hoog zijn. Want dan zie je waarschijnlijk niet hele je tv-scherm. Bovendien wordt de salontafel ook regelmatig gebruikt om je voeten erop te leggen. Dat moet je op een normale hoogte kunnen doen evenals het neerzetten van je kopjes en glazen. Kortom let goed op de hoogte van de tafel.

De grootte

Als je in een klein appartement woont kan je eigenlijk niks beginnen met een grote salontafel. Kijk daarom altijd naar de beschikbare ruimte. Natuurlijk mag je salontafel een stralend middelpunt zijn maar deze mag ook niet in de ruimte gaan overheersen. Kies een afmeting die goed matcht met de beschikbare ruimte.

Wil je er ook spullen in opbergen?

De afstandsbedieningen, onderzetters of de tv-gids. Het zijn allemaal spullen die je eventueel kan opbergen in de salontafel. Kijk naar wat de mogelijkheden zijn. Een salontafel met een handige opberglade is daar een goed voorbeeld van. Echt ideaal want op die manier blijft niet alles rondslingeren op de salontafel.

Zo weinig mogelijk onderhoud

Er zijn salontafels van glas en zie dit eens voor je in combinatie met de handjes van je kinderen die graag de tafel vastpakken. Dan blijf je echt bezig met poetsen. Daarom is het beter om te kijken naar een salontafel van een ander materiaal(bijvoorbeeld hout) die je niet zo vaak hoeft te poetsen. Die onderhoudsvriendelijk is.

De stijl van de salontafel

Het spreekt voor zich dat de salontafel die je gaat kopen wel moet passen bij de overige inrichting van de woonkamer. Ga daarom op zoek naar een tafel die daarbij past. Het is altijd goed om eerst eens verschillende stijlen en modellen te bekijken. Dan krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en kan je wellicht ook een betere keuze maken.