Anunt online
Image default
Travel

Glamping…?

Misschien heb je al eens van glamping gehoord, maar weet je niet precies wat het is. Glamping is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Bladen schrijven erover, er wordt volop over gesproken op fora en sociale media. Zelfs in de nieuwste Bridget Jones-film komt het voorbij. Maar wat is glamping precies?

Glamping is kamperen in weelde

Het woord glamping is een samenvoeging van twee Engelse woorden. Het woord ‘Glamorous’ slaat op de luxe en de weelde van je verblijf. Camping verwijst naar de tent (of lodge) waarin je het echte buitenleven kunt ervaren. GLAMorous + camPING = Glamping.

Glamping: luxe safaritent, lodge of iets anders

Glamping begon toen iemand ontdekte dat kamperen overdag weliswaar geweldig is, maar ook zo  zijn nadelen kent. Als een luxe safaritent al helemaal ingericht voor je klaar staat, heb je wel het plezier van kamperen , zonder dat je moet zeulen met spullen en de tent zelf moet opzetten. Ook de inrichting draagt bij aan de ultieme vakantiebeleving: goede bedden met echte matrassen, elektriciteit, een eenvoudige keuken waar je zelf je eten kunt bereiden en soms ook eigen sanitair.

De safaritenten waren al snel razend populair. Langzaam kwamen er ook andere vormen van glamping-accommodaties, zoals lodges. Maar ook tiny houses en zelfs boomhutten zijn inmiddels geliefde vakantie-accommodaties.

De beste vakantieparken

Glamping accommodaties maken over het algemeen deel uit van een groter vakantiepark of camping. Daardoor heb je niet alleen een heerlijk domein voor jezelf, maar kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten. Het zwembad, het restaurant en alle andere activiteiten houden je (en de kinderen) dagenlang zoet.

Glamping uitproberen?

Ben je ook zo enthousiast geworden over glamping? Kom dan eens langs op Glampings.com. Hier vindt je de beste glampings uit Nederland en Europa. Safaritenten, lodges en unieke slaapplekken, allemaal op de beste vakantieparken en campings. Ontdek glamping met Glampings.com en je hebt een vakantie om nooit te vergeten.

 

https://www.glampings.com/

Related Posts

Glamping am Gardasee

Twente: waar je even helemaal tot rust komt

Les meilleures attractions à visiter en voiture à Bilbao