Anunt online
Image default
Home and Garden

Goedkope tuinideeën

Goedkope tuinideeën

Goedkope tuinideeën zijn er in overvloed. Maar tuinontwerp ideeën die ook goed werken kunnen wat moeilijker te vinden zijn. Wil je zelf een goedkope tuin maken en minder uitgeven aan tuinieren in het algemeen, dan zijn hier wat tips voor hoe je een kleine tuin goedkoop kunt inrichten:

Gebruik de ruimte tussen gebouwen voordelig

Als je niet genoeg ruimte hebt in je achtertuin, moet je nagaan of er ruimte is tussen huizen of voor garages. Je kunt er nog steeds een vrij grote ruimte voor decoratie in aanbrengen met slechts een of twee ramen en deuren waarmee je erbij kunt. Ook hier raden we aan het uiterlijk te verzorgen met bakken en bloembakken vol bloemen en bloeiende klimplanten. Het is ook gemakkelijk met ramen en bloembakken! Verzamel gewoon oude kratten of planken van de kelder en verf ze met enkele felle kleuren. Sierplanten kun je in die dozen of kisten doen, die je in elke doe-het-zelf zaak kunt kopen.

Maak een unieke ingang voor je huis

Omdat steeds meer mensen zich zoveel mogelijk van de wegen willen losmaken, liggen veel tuinen nu aan de rand van woonblokken. Als je zo’n tuin hebt die aan de straat grenst, raden we je aan ter plekke afvalmateriaal te zoeken en dat helder en artistiek over te schilderen. Een beetje kleur doet je echt beter voelen! En oude autobanden als bloembedden gebruiken is ook een optie als iemand genoeg lef heeft om het te doen!

De houten pallets van grote bedrijven zijn goede plantenbakken; ze kosten niets maar zien er geweldig uit als ze amke een pad van de straat helemaal naar de voordeur.

Geef je tuin een buitendouche en laat het geluk regenen!

Alleen onzekere mensen vinden angst in regendruppels. Wie zich laat wassen door de vallende waterdruppels is niet bang, maar voelt juist frisse energie en nieuwe kracht terwijl hij geniet van Moeder Natuurs wonderlijke wasmachine. Als je huis van zo’n ding voorzien is, raden we je aan ook een dakje boven op je toilet te zetten (als dat er nog niet is). Je kunt goedkope plastic rollen krijgen die met elastiekjes vastgemaakt zijn; zoiets zou prima voldoen:

Maak een laagje met behulp van compostering

Composteren was ooit voorbehouden aan milieubewuste mensen: ze waren bezorgd over het besparen van hulpbronnen en deden daarom willen niet allerlei organisch afval in de vuilnisbak gooien. En waarom zouden ze? Al deze dingen kunnen gerecycleerd worden en veranderen in natuurlijke meststof voor planten en bomen.

Alles wat je nodig hebt is een hoekje op het balkon of in de tuin, waar vers grasmaaisel, afgevallen bladeren, keukenresten en ander tuinvoedsel zich kunnen ophopen. Je hoeft er niet eens geld voor neer te tellen: maak gewoon een speciale composteerkuil die er ook nog mooi uitziet als onderdeel van je tuindecoratie!

Tuin ideeën klein budget

Ben je op zoek naar tuin ideeën voor een klein budget? Bij homemeubels.nl kun je wekelijks terecht voor de leukste inspiratie en goedkope aanbiedingen.

Related Posts

Naambordje koop je online!

Klik Klak Verhuisdozen zijn de allersterkste verhuisdozen in Nederland en Belgie en dragen 100KG!

De deurklinken van je binnendeuren