Anunt online
Image default
Home and Garden

Halogeen vervangen door LED lampen

Halogeen vervangen door LED lampen

Halogeenlampen bestaan al heel lang, maar ze worden geleidelijk aan uitgefaseerd ten gunste van energie-efficiëntere LED-lampen. Als u erover denkt om over te stappen van halogeen naar LED, zijn er een paar dingen die u moet weten. In deze post bespreken we waarom u halogeen door LED vervangen moet, hoe u de juiste lamp fitting kiest en welk wattage LED-lamp u nodig hebt.

Waarom halogeen vervangen door LED?

LED-lampen zijn veel energiezuiniger dan halogeenlampen. Ze gaan ook langer mee, zodat u ze minder vaak hoeft te vervangen. En omdat ze niet zoveel warmte produceren als halogeenlampen, veroorzaken ze minder snel brand. Er zijn dus genoeg goede redenen om uw halogeenlampen te vervangen door LED’s.

Hoe kiest u de juiste fitting?

Wanneer u halogeenlampen door LED’s vervangt, is het belangrijk om de juiste fitting te kiezen. Anders kunt u de LED-lamp misschien niet helemaal indraaien of werkt de lamp misschien niet goed. De meest voorkomende fittingen zijn GU10 en MR16. GU10 lampen hebben twee pinnen die 10 mm uit elkaar liggen, terwijl MR16 lampen twee pinnen hebben die 16 mm uit elkaar liggen. Als u niet zeker weet welke fitting u nodig hebt, kijk dan eens naar de bestaande lamp in uw armatuur en vergelijk die met de fittingen van de LED-lampen die u overweegt 

Welk wattage heeft u nodig?

LED verlichting wattage is niet noodzakelijkerwijs een indicatie van de helderheid. Het is een maatstaf voor de hoeveelheid energie die de lamp verbruikt. Dus, wanneer u een LED lamp kiest om een halogeenlamp te vervangen, moet u op lumen letten in plaats van op watt. Als algemene vuistregel geldt dat een LED-lamp met een lumenwaarde van 700-800 een halogeenlamp van 60 watt adequaat kan vervangen 

Conclusie 

Als u overweegt uw halogeenlampen te vervangen door LED’s, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat u de juiste fitting kiest, anders zou de nieuwe lamp niet goed kunnen werken of helemaal niet in de armatuur passen. Ten tweede, let op lumen in plaats van watt bij het kiezen van een LED-lamp, dit zal ervoor zorgen dat u een lamp die helder genoeg is om adequaat te vervangen uw oude halogeen licht. Als u deze tips opvolgt, kunt u ervoor zorgen dat de overgang van halogeen- naar LED-verlichting in uw huis of bedrijf soepel verloopt.

https://123lampenshop.nl/handige-tips/halogeen-vervangen-door-led/