Anunt online
Image default
Services

https://schallenberg-letselschade.nl/

Schallenberg Letselschade

Er kunnen heel veel redenen zijn dat er letselschade ontstaat. De meest voorkomende vorm van letselschade is letsel naar aanleiding van een verkeersongeluk. Dagelijks gebeuren er in Nederland nog steeds veel ongelukken. Gelukkig lopen de meeste ongelukken redelijk goed af en beperkt het tot blikschade van het voertuig. Maar helaas zijn er nog steeds veel slachtoffers die ernstig letsel overhouden na een (auto)ongeluk of bedrijfsongeval. Letsel kan dit geval lichamelijk zijn, maar ook psychisch. Wie uiteindelijk de veroorzaker is van de schade, kunnen wij bij Schallenberg Letselschade bepalen aan de hand van feiten, gebeurtenissen en ooggetuigen.

Wat is het verschil tussen een letselschade jurist en advocaat?

We krijgen regelmatig vragen wat het verschil is tussen een letselschade jurist en een advocaat. Laten we beginnen met het toelichten van de term ‘jurist’. Want iedere advocaat mag zich zelf een jurist noemen, vanwege zijn opleiding. Echter mag een jurist zich geen advocaat noemen. Een advocaat heeft altijd een geheimhoudingsplicht en is tevens gebonden aan meer regels en het jaarlijks halen van verplichte educatiepunten. Een jurist heeft deze beperken of verplichten niet. Tot slot kan een advocaat procederen. Een jurist kan een hulp inroepen van een kantonrechter voor het behandelen van lichte zaken. Denk aan consumenten zaken, een snelheidsovertreding, huurzaken en arbeidszaken tot een maximum bedrag van €25.000,-. Een advocaat kan procederen tot veel hogere bedragen en complexe zaken.

Het begrip materiële schade uitgelegd

Als letselschade adviseur hebben we grotendeels te maken met materiële schade bij onze cliënten. Slachtoffers van letselschade die schade ondervinden dat direct in geld uit te drukken is noemen we materiële schade in vakjargon. Een beschadigde fiets, blikschade aan de auto, de kosten die gemoeid zijn met een gebroken arm of been en zelfs de kosten die je maakt als je huishoudelijke hulp nodig hebt aanpassingen in je eigen woning. Ook de buitengerechtelijke kosten letselschade kunnen vergoed worden zodra helder is wie de veroorzaker is van de schade.

Wat verstaan we onder immateriële schade?

Wat we bij Schallenberg Letselschade zeker niet vergeten is de verborgen pijn die vaak onderdeel is van een ongeval. Niet direct in kosten uit te drukken, maar zeker wel aanwezig. We noemen de pijn van verdriet, verlies of levensvreugde. Deze schadeposten noemen we immateriële schade en de vergoeding die hiervoor wordt betaald heet smartengeld. Uit de praktijkzaken die we behandelen wordt smartengeld betaald voor pijn en ongemak, littekens en lichamelijke e/of psychische klachten. Samen met onze adviseurs adviseren en begeleiden wij slachtoffers in het claimen van smartengeld.

Arbeidsongeval of bedrijfsongeval? Bel ons

Wanneer een werknemer onder werktijd een ongeluk krijgt, spreken we van een arbeids- of bedrijfsongeval. Het zit soms in de kleinste dingen, denk aan het vallen of uitglijden van de trap of een te gladde werkvloer. Of een machine ongeval waarbij een lichaamsdeel tussen de machineonderdelen komt.

Meestal kun je de letsel en kosten verhalen via de aansprakelijkheidsverzekering van je werkgever. In situaties waarin dit niet kan of niet gebeurd kun je de hulp inroepen van Schallenberg Letselschade. Wij zoeken uit of de schade is ontstaan door gebrek aan voorzorgsmaatregelen door de werkgever tijdens het werken. Voor vragen of advies, bel ons op 053-8900945

Plan een afspraak met onze letselschade jurist

Wacht niet te lang en voorkom verjaring van je letselschade zaak. Maak direct een afspraak met Dennis Schallenberg via onze website. Of stuur een mail naar info@schallenberg-letselschade.nl. We zijn bereikbaar via mail, chat en whatsapp. Vraag onze gratis quickscan aan en kom direct te weten of je recht hebt letselschadevergoeding – Wij zijn actief in heel Nederland !