Anunt online
Image default
Business

NIEUW: Beeldzorg bij Vcare

NIEUW: Beeldzorg bij Vcare

Bij Vcare zijn we continu bezig met innovatie in communicatie in de zorg. Ons laatste aanwinst sluit tevens helemaal op de behoefte van zorgverleners die zorg op afstand moeten bieden. We hebben het over Vcare video connect! Met de video connect app kan via een tablet, mobiel of gewoon de computer een beeldverbinding gemaakt worden tussen een zorgverlener en de patiënt of cliënt thuis. De grootste winst van beeldzorg via vcare is een efficiëntere communicatie wat vervolgens een efficiëntere triage creëert. We leggen het graag uit.

De meerwaarde van zorg op afstand

Beeldzorg is een moderne aanvulling op de bestaande thuiszorg. Er zijn namelijk situaties waarbij een thuisbezoek geen must is. De ondersteuning kan in deze gevallen dus prima via een beeldscherm geregeld worden. Het is ontzettend makkelijk voor de cliënt, omdat dit een grote mate van flexibiliteit en zelfstandigheid biedt. Bovendien is er geen reden meer dat de cliënt niet de juiste aandacht kan krijgen. Ondanks de fysieke afstand, biedt beeldzorg dus juist datgene wat belangrijk is. Namelijk goede zorg! De zorgverlener kan veel tijd besparen door een huisbezoek te vermijden. Zorgverleners houden zo meer tijd over voor andere belangrijkere en acute zorg. Een thuisbezoek is natuurlijk altijd nog mogelijk!face

Welke zorg kan er geboden worden via beeldzorg?

Allemaal leuk en aardig, maar waarvoor zou je beeldzorg kunnen gebruiken? Bij Vcare zien we dat met behulp van de video connect app onderstaande zaken worden toegepast:

 • Een wake up service: op een vast tijdstip in de ochtend wordt contact opgenomen met de cliënt om te vragen hoe de nacht is verlopen en of hij of zei een goede nachtrust heeft gehad;
 • Een herinnering voor het innemen van hulpmiddelen en het toezien op de juiste indicatie;
 • Regelmatige inspectie van wonden, of kneuzingen en breuken die herstellende zijn;
 • Bloedsuiker metingen checken;
 • Het geven van advies aan kennis en/of familieleden in het geven van de juiste zorg;
 • Tot slot ‘gewoon’ het social contact met de cliënt, want ook dat is belangrijk.

Hoe werkt zorg op afstand via Vcare?

Video connect is een applicatie dat onderdeel is van het Vcare connect cloud platform. Dit platform is volledig afgestemd aan de wensen van zorg en het MKB waarbij telefonie services centraal staan. Vcare connect is aan aanvulling op bestaande systemen (bijv. het Huisarts Informatie systeem HIS / HIX)  dat naadloze integratie biedt, maar óók slimme oplossingen. Een greep uit de mogelijkheden van Vcare connect:

 • Automatische herhaal recepten voor apotheken;
 • Veilig gesprekken opnemen tijdens telefoongesprekken;
 • Automatische in beeld brengen van cliëntengegevens o.b.v. binnenkomende telefoonnumer;
 • Veilig online faxen per email;
 • Onderling veilig bestanden delen en chat gesprekken voeren;
 • Overal bereikbaar met zakelijke telefonie en vast-naar-mobiel doorschakeling.

Vraag een demo aan bij Vcare

Ben je benieuwd welke oplossing voor jouw organisatie een aanvulling kan zijn op het zorgproces efficienter in te richten? Maak dan een afspraak met één van de adviseurs bij Vcare en zij komen graag langs om een demo te geven van Vcare connect.

https://www.vcareconnect.nl/