Anunt online
Image default
Auto

Private Lease populairder dan ooit!

Private Lease populairder dan ooit!

 

Verkopers van auto’s doen goede zaken dit jaar. Er is meer consumentenvertrouwen en het comfort van private lease is meer aanwezig, zeggen verschillende deskundigen.

2018 is tot dusver een heel goed jaar voor autoverkoop. Afgelopen maand alleen al reden er meer dan 45.000 nieuwe personenauto’s de showroom uit, waarmee de totale verkoop voor het eerste half jaar al uitkomt op ruim 253.000 stuks.

 

Dat is een stijging van ongeveer 12 procent vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar, blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC.

De voornaamste reden: een goed draaiende economie.

Opkomst van private lease

Een groeiende trend die ook veel genoemd wordt is private leasing. Afgelopen jaar was het zakelijke segment van private lease vrij stabiel, maar nu trekt ook de particuliere verkoop aan.

 

Bij private lease rijd je als particulier een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag, zonder dat deze van jou is. Alleen de brandstofkosten zijn voor eigen rekening.

 

Alle merken doen eraan mee. Het is een mooie manier om grote aantallen weg te zetten in de markt. Qua keuze voor de klant gaat het weliswaar om een beperkt aantal auto’s, maar wel met alles erop en aan.

 

Juist dat kan voor mensen een aantrekkelijke optie zijn. Je rijdt in een nieuwe auto en zonder zorgen. Voor verkopers worden de auto’s in bulk ingekocht, waardoor ze deze vervolgens relatief goedkoop kunnen aanbieden.

Ook meer tweedehands auto’s

Naast nieuwe auto’s gaat ook de verkoop van occasion private lease auto’s voortvarend. Zowel autobedrijven als particulieren verkochten in het eerste halfjaar ook meer occasions.

 

Bij de particuliere verkoop ging het om bijna 347.000 auto’s en bij autodealers om maar liefst 624.000. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 2,8 en bijna 9 procent!

 

Deze aantallen zijn veel meer dan bij nieuwe auto’s een graadmeter dat het goed gaat. Die 9 procent staat voor het groeiende consumentenvertrouwen. Misschien wel meer dan ieder ander cijfer.

Bron: Privatelease-kiezer.nl

https://www.privatelease-kiezer.nl/