Anunt online
Image default
Offers

Soorten schuurmultitools

 

Een multitool is een hulpmiddel dat schuurpapier, buffers, bladen en een combinatie-tool bevat. Het is een veelzijdige tool die kan worden gebruikt voor zand, schraap, polijsten, snijden, boren en buigen. Multitools kunnen variëren in prijs. Het kan moeilijk zijn om te weten welke soorten multitools en hun individuele functies zijn, omdat er zo veel soorten zijn.

 

Willekeurige orbitale schuurmachine

Dit is een schuurmachine met meerdere functies en is ontworpen voor ruwe en imperfecte oppervlakken. Het heeft een vlak bovenoppervlak en heeft zijkanten die parallel zijn aan de middellijn van de schuurmachine. De randen zijn in een lichte hoek gemerkt, zodat de ruwe textuur niet te scherp is. Het is het best gebruikt met een korrel-en-ruwe actie of met metaal of aluminium met metaal of aluminium.

 

Gepolijste riemschuurmachine

Een polijstmachine zit tussen een schuurmachine en een schuurwiel. Ze worden gebruikt om burrs en andere deeltjes uit een stuk hout of een ander vast oppervlak te verwijderen. Sommige polijsters hebben ook een alternatief geslepen en een gladde wiel dat met lagere snelheden kan werken. Zowel fijne afwerking en bufferende wielen zijn beschikbaar, samen met polijsters.

 

Smalle ronde of staande schuurmachines

Deze modellen zijn kleiner en lichter dan andere soorten schuurmachines. Ze zijn perfect voor thuis, hobby of houtbewerkingsapplicaties van commerciële kwaliteit. Ze hebben gladde plastic schuurpads en hebben dezelfde functies en functioneert als een riemschuurmachine. Een populair gebruik voor zakschuurmachines is voorraad verwijdering, waardoor je een stuk hout kunt snijden zonder je zorgen te maken over het maken van een permanente inkeping in het hout.

 

Orbit, smalle, ronde of plakschuurmachine

Een orbitale schuurmachine lijkt op een riemschuurmachine, maar heeft de cirkelvormige beweging van de riemschuurmachine, maar is stationair. Het heeft het voordeel dat ze hogere plaatsen kunnen bereiken die een riemschuurder niet kan. Het wordt soms gebruikt voor fijne afwerkingstoepassingen. Een orbitale schuurmachine wordt vaak gebruikt in applicaties thuis.

 

Stick, smalle schoot of zakschuurmachines

Deze machines zijn vergelijkbaar met een riemschuurmachine, maar zijn draaglijker en zijn geweldig voor thuis of persoonlijk gebruik. Ze hebben gladde plastic schuurpads en zijn vergelijkbaar met een orbitale schuurmachine. Ze hebben het voordeel dat ze hogere plaatsen kunnen bereiken dan een riemschuurmachine en voor fijne afwerking schuuraanvragen. Een stok, smalle ronde of zakschuurmachine kan worden gebruikt voor het verwijderen van de voorraad.

 

Dit zijn multitools met een schuurfunctie die je kan gebruiken in plaats van een schuurmachine. Ben je toch op zoek naar een schuurmachine? Bij Gereedschap Expert heb je een breed assortiment aan zowel multitools en schuurmachines.

https://www.gereedschap-expert.nl/