Anunt online
Image default
Household

Tiny house zelf bouwen met WSF

Tiny house bouwen met WSF

Bij WSF Schroeffundering zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk en standaard oplossingen op het gebied van schroeffundamenten. Deze schroeffundamenten zijn grote schroeven die diep in de grond worden ‘geschroefd’ die vervolgens de basis vormen van de fundatie van een huis, carport, tuinhuis, veranda of een garage. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. De laatste tijd zijn vooral tiny houses in aantrek. Het kiezen voor kleinschalig wonen is een steeds populairder wordende trend in binnen- en buitenland vanwege het minimalistisch design en natuurlijk de lage kosten ten opzichte van een normale huis aangezien de huizenprijzen enorm zijn gestegen.

Het mooiste aspect van tiny houses is dat overal voor te gebruiken zijn. Waar de één het gebruikt als een mini huis gebruikt de andere het voor een kantoor in de tuin of als een flexibele werkplek, een B&B locatie of gewoon als een tuinhuisje. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Bij WSF kunnen we in ieder geval je volledig ondersteunen in de basis en dat is het aanleggen van de juiste fundatie waarop je je tiny house kunt bouwen zoals jij dat wilt.

Doe inspiratie op bij andere tiny houses

De doe-het-zelf klusser is natuurlijk altijd goedkoper uit en vaak is de reden voor het kiezen van een tiny woning het kostenaspect. Door zelf je tiny house te bouwen kun je veel besparen. Daarom kun je bij schroeffundering.nl alle onderdelen bestellen die je nodig hebt om de fundatie aan te leggen. Uiteraard kunnen wij ook de fundatie voor je aanleggen. Doorgaans kunnen onze monteurs al binnen 4 weken op locatie de fundatie aanleggen!

Wij geven altijd als tip om eerst zelf te gaan kijken bij bestaande tiny house huizen, voordat je begint met een tiny house bouwen. Je kunt dan inspiratie opdoen, de dimensies bekijken en zelf afmetingen bepalen die voor jou goed zijn. Ook kun je mensen spreken die er al een tijdje in wonen en dat kan helpen bij het maken van je keuzes. Zo hebben we in regio Almere ecodorpen aangelegd met vele soorten tiny houses met behulp van onze schroeffunderingen.

Waarom zelf een tine house bouwen?

Uiteraard is de meest voor de hand liggende keuze om zelf aan de gang te gaan dat het je veel geld bespaart. Bovendien is een tiny house een stuk beter, makkelijk en sneller te bouwen dan een normaal huis. Het is dus wel prima te doen, mits je natuurlijk handig bent en verstand hebt van bouwen. Wellicht dat je bepaalde zaken wel moet uitbesteden, zoals loodgieterswerk en elektra. Andere redenen om een tiny house of tiny office zelf te bouwen:

  • Je kunt alles maken naar je eigen wens
  • Het scheelt je vervoer – en transportkosten
  • Gedurende de bouw leer je natuurlijk veel
  • Het voelt meer ‘eigen‘ als je het helemaal zelf hebt gemaakt

Sta je te springen om aan de slag te gaan? Neem dan contact op met onze adviseurs die je graag helpen bij het aanleggen van de juiste fundatie.

Vind de juiste maatvoering met onze fundamentkiezer

Je kunt ook online zelf berekenen welke schroeffunderingen je nodig hebt dankzij de onze fundamentkiezer. Op basis van je project, wensen en afmetingen ( en eventueel je bouwtekening ) kunnen wij jou direct een goed advies geven en vertellen wat je nodig hebt. Uiteraard is het verstandig om de maten nog even goed te controleren voor je daadwerkelijk gaat bouwen.

https://schroeffundering.nl/