Anunt online
Image default
Auto

Wat moet je doen bij autoschade

Het is een mooie, rustige zomerdag en er is geen vuiltje aan de lucht. Tot er voor je het goed beseft een auto langs achter tegen je auto botst. Je had het niet voelen aankomen en op het eerste moment ben je gechoqueerd. Je begint meteen te denken aan je auto. Wat zal de schade zijn? Je voelt de rust omslaan tot volledige paniek. Het zal je maar overkomen! Jammer genoeg gebeurt een ongeluk rapper dan je denkt. Het is wel belangrijk dat je dan weet wat je moet doen in zo’n situatie. Zodat je ten alle tijden kan proberen rustig te blijven. Lees hieronder onze tips!

Blijf vooral rustig

 

Wanneer een ongeval heeft plaatsgevonden is het erg belangrijk om je zo rustig mogelijk te houden. Dat is natuurlijk niet altijd evident, zeker niet als het over een groter ongeval gaat, maar het is nu eenmaal zo dat het je niet vooruit helpt om in paniek te slaan. Op die manier geraakt er niets geregeld! Neem dus even de tijd om tot besef te komen en analyseer rustig de situatie!

Zoek geen ruzie met de veroorzaker

 

Het is begrijpelijk dat je niet zo goed gezind bent op de bestuurder die het ongeval veroorzaakt heeft, maar het helpt niemand vooruit om met elkaar ruzie te staan maken. Probeer zo goed mogelijk met de andere betrokkenen te communiceren en probeer beleefd te blijven.

 

Papieren in orde brengen

 

Eens je tot rust gekomen bent en je met de andere betrokkene gepraat hebt, dan kan je het best meteen de papieren in orde brengen. Haal de schadeformulieren erbij en bul ook samen met de tegenpartij een Europees aanrijdingsformulier in. Dit formulier bestaat uit 2 delen, een deel voor iedere betrokkene. Vul dit in en onderteken beide de voor- en achterzijde van het formulier. Op het formulier moet je een schatting van de schade maken, dit kan je laten doen door een reparateur. Daarnaast noteer je het best ook zoveel mogelijk gegevens van eventuele getuigen (dit kunnen inzittenden zijn, ouder dan 16). De politie schakel je in, als er sprake is van letsel bij één van de partijen. Als er een auto afgevoerd moet worden, dan dien je de alarmdienst te contacteren

 

Je autoverzekering contacteren


De papieren die je ingevuld hebt zijn voor de autoverzekeraar. In sommige gevallen is het raadzaam direct je verzekering te contacteren, dit kan je 24 uur per dag op mobielschademelden.nl. Merk je dat je na het ongeval niet zo tevreden bent van je verzekering? Je kan natuurlijk altijd veranderen! Een voordelige auto verzekering met een goede dekking vind je het makkelijkste door ze te vergelijken. Een aanrader is: Autoverzekering.nl – Aegon.

http://autoverzekering.nl

Related Posts

Talk about the weather – or about cars – At All4Honda!

What does carparts do for a car

Les avantages d’un embrayage 2CV