Anunt online
Image default
Architecture

Zo creëer je meer privacy in je woning. 3 tips!

Privacy is een grondrecht die jou in staat stelt om te zijn wie je bent. We weten allemaal dat op straat onze privacy nihil is. Overal hangen camera’s om iedere beweging en gedraging nauwlettend in de gaten te houden en vast te leggen. En dat moet ook wel. Zonder camera’s op straat krijgen overvallers en criminelen vrij spel en komt onze veiligheid (ook een grondrecht) in het gedrang. Des te meer waarderen we de privacy die we thuis, in onze eigen omgeving, hebben. Ben je benieuwd hoe je meer privacy in je woning kunt creëren? Lees dan even onderstaande drie tips.

 

Hang geschikte raambekleding op

 

Een hele simpele, maar doeltreffende manier om meer privacy in je woning te creëren is door geschikte raambekleding op te hangen. Er zijn verschillende soorten raambekleding te koop. Zo kun je kiezen voor lichtdoorlatende vitrages of rolgordijnen, maar ook voor verduisterende overgordijnen bijvoorbeeld. Bovendien zijn er steeds meer opties te koop waarmee er nog wel voldoende licht de ruimte binnen valt en je tegelijkertijd privé kunt zitten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn jaloezieën. Dit is een zeer strakke vorm van raambekleding. Omdat je jaloezieën in gedeeltes kunt laten zakken en ook de lamellen verder open of dicht kunt draaien, is het een veelzijdige optie. Te koop bij RaamDecoratieDeal

 

Maak creatief gebruik van plakfolie

 

Heb je toch liever klassieke overgordijnen voor de ramen hangen die je overdag helemaal open hebt? Maak dan creatief gebruik van plakfolie, ook wel glasfolie genoemd. Plakfolie is een statische inkijkwerende folie die je zelf op maat kunt maken. Nadat je de folie op maat hebt geknipt, plak je het vervolgens op iedere gewenste positie op het raam. Plak het bijvoorbeeld op ooghoogte zodat mensen die voor jouw ramen heen lopen niet zomaar naar binnen kunnen kijken.

 

Belemmer de inkijk met enkele grote planten

 

Geen zin om met folie in de weer te gaan? Belemmer dan de inkijk door enkele grote planten voor het raam te zetten. Betreft dit een raam waar gedurende het grootste gedeelte van de dag de zon op staat? Kies dan voor planten die hier tegen opgewassen zijn, zoals cactussen, vetplanten of andere planten met dikke en stugge bladeren. Planten met dunne sprietachtige bladeren staan liever wat meer in de schaduw en zullen al snel het loodje leggen.

 

https://raamdecoratiedeal.com/

Related Posts

Logeren bij de boer

Alles wat je moet weten over slapeloosheid

Selon le Comité